Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2017

Хтось лише говорить, а прокуратура працює – доведено незаконність надання у приватну власність особливо цінних земель заповідника «Кінбурська коса»

                                  

Черговим успішним результатом роботи прокуратури Миколаївської області є те, що за принципової позиції прокурорів скасовано незаконні розпорядження Очаківської районної державної адміністрації, визнано недійсними державних актів на право приватної власності на особливо цінні земельні ділянки загальною площею 9 га,    розташованих в межах об’єкту природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса».

Зазначена земельна ділянка має особливу екологічну, наукову, естетичну цінність та законодавцем заборонено передавати їх у приватну власність.

До того ж, на земельній ділянці, яка входить в прибережні захисні смуги Чорного моря та озер Чернине і Черепашине, зростають чисельні рослини, види яких занесені до Червоної книги України, у тому числі унікальне орхідейне поле.

Суд підтримав законність вимог прокуратури та 19 травня 2017 року задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Відтак, прокуратурою доведено незаконність надання посадовцями райдержадміністрації особливо цінних земель ландшафтного парку «Кінбурнська коса» у приватну власність.

Довідково
Регіональний ландшафтний парк “Кінбурнська коса” створений у 1992 році. Він включає в себе Кінбурнський півострів та прилеглу кілометрову акваторію Дніпровського лиману, Чорного моря і Ягорлицької затоки в межах Очаківського району Миколаївської області загальною площею 17890,2 га.

Тут спостерігається значна кількість ендемічних рослин, а також рідких і зникаючих видів, що перебувають під охороною. На цій території близько 60 видів тварин, занесених до Червоної книги України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3063