Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2017

У Первомайську за крадіжку 4,3 млн грн іноземця на 9 років позбавлено волі

                          

 

За державного обвинувачення Первомайської місцевої прокуратури до  9 років позбавлення волі засуджено громадянина Вірменії, який скоїв крадіжку 4,3 млн грн з домоволодіння мешканця м. Первомайськ.

Публічним обвинувачем в суді доведено, що 20 листопада 2016 року 53-річний іноземець через паркан заднього двору проник  на територію домоволодіння 58-річного чоловіка, та відчинивши вікно, проник до будинку, з якого викрав грошові кошти на зазначену суму та золоті вироби.

Злочин носив умисний характер, оскільки злочинець достовірно знав, що у будинку зберігається велика сума коштів.

Завдяки злагодженим та оперативним діям працівників прокуратури та поліції вдалося в найкоротшій строк розкрити цей злочин. 26 листопада злочинця було затримано.

З урахуванням беззаперечних доказів, затриманому повідомлено про підозру за ч.5 ст.185 КК України (крадіжка чужого майна в особливо великих розмірах) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суд, прийнявши до уваги всі докази вини обвинуваченого, підтримав позицію прокуратури та визнав його винним у інкримінованому злочині, призначивши покарання -  9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Шановні громадяни, будьте пильними та користуйтеся практичними поради, які надає Головне Управління Національної поліції в Миколаївській області, а саме: 
1. Не залишайте ключі від квартири, будинку в т.ч. «обумовленому місці» (під килимком, на коробці дверей тощо), та не передавайте їх стороннім особам.
2. У разі втрати хоча б одного з ключів, терміново міняйте замок або циліндровий механізм.
3. Не зберігайте в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби. Обмежте коло осіб, яким відомо про цінності, що зберігаються у вас.
4. Пам’ятайте, що найчастіше злочинці перевіряють наявність грошей в шафах під постільною білизною, сервантах, книгах, одязі, вазах, в побутових приладах на кухні.
5. Якщо ви самі вдома, не впускайте незнайомих осіб, особливо в нічний час. Попередьте про це дітей.
6. Виходячи, зачиняйте вхідні двері на всі замки, що є на дверях.
7. При виборі дверей покладайтеся на їх товщину та вагу. Їх неодмінно має бути двоє, замки різних типів, а петлі повинні бути заховані всередину, щоб злодії не змогли підважити їх ломом. Якщо двері мають недостатню товщину листкового заліза, то навіть найбільш надійні замки можна вирізати, відкриваючи їх немов консервну бляшанку.
8. Потоваришуйте з сусідами, особливо пенсіонерами, які, перебуваючи вдома, зможуть періодично наглядати за вашою оселею.
9. Щоб бути спокійними та не турбуватися про можливість проникнення до вашої оселі – зверніться до охоронних структур, з метою встановлення системи сигналізації.
 
За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1981