Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2017

На Миколаївщині викрито схему розтрати понад півмільйона бюджетних коштів посадовцем КП «Миколаївоблтеплоенерго»

                            

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного інженера обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго», який розтратив понад півмільйона гривень бюджетних коштів.

У ході розслідування встановлено, що з травня по жовтень 2015 року посадовець, зловживаючи службовим становищем, із залучанням приватної компанії вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт з демонтажу, монтажу, встановлення та налагодження 138 приладів обліку теплової енергії в житлових будинках м. Миколаєва, в результаті чого безпідставно розтрачено  бюджетні кошти у розмірі понад 500 тис грн.

Із урахуванням зібраних у кримінальному провадженні беззаперечних доказів,  посадовцю повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах, та складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).
 
Довідково: за вчинені злочини посадовій особі загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області   

 

кількість переглядів: 2923