Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2017

Бабусі, яка у 2002 році віддала свою7-річну онуку для праці у родину «ромів», загрожує до 15 років позбавлення волі

                                    

За процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими Головного управління Національної поліції в області 64-річній мешканці міста Миколаєва повідомлено про підозру у вчиненні злочину у сфері торгівлі людьми.

Установлено, що у ще квітні 2002 року, жінка вирішила віддати родині ромської національності для виконання праці по дому свою 7-річну онуку з наданням їй місця мешкання та їж, скориставшись уразливим станом матері дівчинки, яка у 2009 році померла.

З метою реалізації свого злочинного наміру, підозрювана підшукала родину «ромів», з якими увійшла в довірчі відносини, та безкоштовно передала їм дівчинку. Після чого бабуся продовжила своє життя, не проявляючи інтересу щодо умов мешкання, розвитку та подальшої долі онуки, яка мешкала на території Харківської області у невстановленої родині та її використовували в якості робітниці по домашньому господарству.

Упродовж 12 років дівчинку передавали із одній сім’ї в іншу, де вона доглядала за дітьми, людьми похилого віку, вбирала будинки тощо. У 2014 року вона змогла втекти.

Усі ці роки дівчина була позбавлена всіх радощів дитинства,  батьківського піклування, не мала жодних документів, освіти,  доступу до медичного обслуговування та інших соціальних благ. 

Про вказаний факт правоохоронцям стало відомо у березні 2017 року та відразу зареєстровано кримінальне провадження ч. 3 ст.149 КК України (здійснення іншої незаконної угоди, об’єктом якої є дитина).

Зібрані під час досудового розслідування докази надають підстави обґрунтовано підозрювати жінку у вчиненні цього кримінального правопорушення - здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є дитина, з метою експлуатації праці.

Підозрюваній загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі дівчина, за допомогою громадських організацій, діяльність яких спрямована на підтримку таких осіб, отримала документи, що посвідчує особу, почала навчатися та повертається до нормального життя. 

Нагадаємо, що в органах прокуратури працюють телефони «гарячої лінії» для повідомлень про кримінальні правопорушення, пов’язані з торгівлею людьми або іншої незаконної угоди щодо людини.  

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3502