Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2017

Первомайська місцева прокуратура вживає заходи до стягнення заборгованості за оренду комунального майна та повернення його громаді

                                                

У той час коли кожна копійка на рахунку, чиновники Первомайської міської ради не вживають заходів до стягнення заборгованості за оренду комунального майна та повернення його територіальній громаді м.Первомайськ.  

Зокрема, Первомайською місцевою прокуратурою, в межах реалізації представницьких повноважень, встановлені порушення вимог законодавства при використанні нерухомого майна, що перебуває в комунальній власності територіальної громади  м. Первомайська.
Установлено, що у  2013 році  Первомайською міською радою на підставі договору оренди передано  в користування підприємству нежитлове приміщення площею 202,8 м2 вартістю майже 400 тис. грн. для розміщення офісу, розташоване в центрі міста.

Незважаючи на те, що у вересні 2015 року рішенням суду дію вказаного договору припинено, орендар не відреагував на неодноразові вимоги орендодавця щодо звільнення приміщення та повернення нерухомого майна громаді, продовжуючи його використовувати без достатніх на це правових підстав.

Окрім цього, внаслідок неповернення нерухомого майна після припинення дії договору та несплати орендної плати спричинено збитки територіальній громаді на суму 170 тис грн.

З метою припинення використання комунальної власності недобросовісним орендарем місцевою прокуратурою пред’явлено позов до господарського суду Миколаївської області про повернення нежитлового приміщення та стягнення заборгованості  з орендної плати.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 2791