Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2017

«Корупції вік не підвладний» - 78-річного доцента миколаївського Вишу визнано винним у хабарі

                                       

У четвер, 15 червня 2017 року, Заводський районний суд м. Миколаєва визнав 78-річного доцента кафедри Миколаївського Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова у винним в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1000 грн.

Подія мала місце ще у червні 2015 року. Викладач вимагав кошти від студента цього навчального закладу за успішне складання іспиту. Його затримали під час отримання чергової неправомірної вигоди в сумі 1000 гривень. У ході санкціонованого обшуку в кабінеті доцента зазначені кошти виявлено та вилучено.

Під час судового процесу викладач свою вину не визнав.

Суд, взявши до уваги докази вини підсудного, визнав викладача винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1,5 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25,5 тисячі гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з викладацькою діяльністю на строк 3 роки.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2335