Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2017

За видалення з системи ProZorro тендеру на закупівлю – плати хабар (ФОТО)

                         

У понеділок, 26 червня 2017 року, працівниками прокуратури Миколаївської області спільно з слідчими СУ Головного управління Нацполіції в області та працівниками Управління захисту економіки в Миколаївській області задокументовано факт одержання неправомірної вигоди начальником відділу матеріально-технічного забезпечення комунального підприємства «Миколаївклектротранс» за отримання неправомірної вигоди у сумі 7 тис грн.

Установлено, що чиновник вимагав зазначену суму від керівника одного з підприємств за укладання договору поставки товарів вказаному комунальному підприємству. В порушення вимог діючого законодавства ним було видалено з системи ProZorro  тендер на закупівлю товарів і укладено договір з вищевказаним підприємством без проведення тендеру.

Посадовця затримано під час передачі обумовленої суми у порядку ст.208 КПК України. На даний час вирішуються питання про повідомлення йому про підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання запобіжного заходу.

Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2749