Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2017

За ініціативи регіональної прокуратури проведено семінар щодо реалізації конституційних повноважень при підтриманні публічного обвинувачення (ФОТО, ВІДЕО)

                                     

Сьогодні, 27 червня 2017 року, з нагоди Дня Конституції України прокуратурою Миколаївської області у приміщенні Чорноморського національного університету імені Петра Могили проведено навчально-практичний семінар на тему: «Реалізація конституційних повноважень прокурора щодо підтримання публічного обвинувачення та забезпечення оскарження незаконних судових рішень».

Активну участь в семінарі прийняли прокурор Миколаївскої області Тарас Дунас, перший заступник прокурора Миколаївської області Олександр Білоус; суддя апеляційного суду Миколаївської області Володимир Гулий, суддя Корабельного районного суду м. Миколаєва Олексій Непша, працівники управління підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури області, директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в області Валентин Чистий, науковці – доктор юридичних наук, професор юридичного факультету Чорноморського державного університету імені П.Могили  Олександр Кириченко та кандидат юридичних наук , викладач Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія» Олена Сидоренко, молоді спеціалісти - прокурори місцевих прокуратур.

Відкриваючи семінар, Тарас Дунас подякував учасникам за підтримку ініціативи прокуратури, бажанням поділитися своїм досвідом і враженнями та привітав присутніх з Днем Конституції України, наголосивши що Конституція України – один із атрибутів української державності на рівні державних символів: гербу, гімну та прапору. Однак, незважаючи на те, що це вже 21-а річниця Конституції, але реально відчувається, що це 4-а річниця нашої Конституції, яка бере відлік з 2013 року - з часу коли студенти вийшли на Майдан Незалежності для відстоювання демократичного європейського розвитку нашої країни».

Тарас Дунас навів слова великого українського письменника Івана Франка, який казав, що людина, яка добивається загальнолюдських прав, здатна добитися національних прав. «Тому ми повинні вирощувати насіння, щоб в подальшому отримати готовий продукт - наші права і свободи, встановлення державних інституцій, повернення довіри до органів державної влади тощо». 


Модератором заходу виступив перший заступник прокурора області Олександр Білоус, завдяки чому спілкування пройшло професійно, конструктивно та плідно. Олександр Білоус акцентував увагу на актуальних питаннях на організації роботи органів прокуратури області з питань підтримання публічного обвинувачення.

Начальник управління підтримання державного обвинувачення в суді Катерина Краснікова довела до відома присутніх прокурорів місцевих прокуратур основні вимоги кримінального процесуального закону щодо висунення публічного обвинувачення, формулювання й складання обвинувального акту, надання суду доказів  й виступу з обвинувальною промовою перед судом.

Зі своєї сторони судді та науковці поділилися особистим досвідом щодо застосування на практиці норм кримінального та процесуального права,   зорієнтувавши молодих спеціалістів органів прокуратури на постійне підвищення освітнього рівня, знання поточних змін у законодавстві.

У ході семінару також обговорено проблемні питання, пов’язані з оскарженням незаконних судових рішень у апеляційному та касаційному порядку.

Наприкінці семінару молодим спеціалістам було запропоновано закріпити отриманні знання через практичні завдання.

http://mykolaiv.legalaid.gov.ua/ua/holovna/u-rehionalnii-prokuraturi-provedeno-seminar-shchodo-realizatsii-konstytutsiinykh-povnovazhen-pry-pidtrymanni-publichnoho-obvynuvachennia

http://ihpl-mnu.mk.ua/2017/06/29/у-залі-засідань-вченої-ради-відбувся-н/

https://chmnu.edu.ua/navchalno-praktichnij-seminar-prokuroriv-na-bazi-chnu-im-petra-mogili/

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3380