Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2017

Завдяки вжитим правоохоронними органами заходам координаційного характеру покращено криміногенну ситуацію на Миколаївщині

                                                   

Скоординовані заходи правоохоронних органів Миколаївської області по боротьбі зі злочинністю дають позитивні результати.
Так, упродовж 6 місяців поточного року зменшилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень на 5 % (з 22486 до 21354).

У вказаний період відбулось зменшення кількості злочинів проти власності на 27,5 %, з них вимагань на 31,3 %, шахрайств на 33,3 %, крадіжок на 28,1 %, грабежів на 44,8 %.

 

Суттєво покращилась ситуація з виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.
Так, кількість облікованих кримінальних правопорушень у вказаній сфері, пов’язаній зі збутом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів збільшилась на 79,2 %.
Відбулося значне збільшення кількості зареєстрованих злочинів у сфері службової діяльності на 69,6 % (по державі лише +22 %).
Натомість, вжиті правоохоронними органами області заходи сприяли зменшенню кількості особливо тяжких кримінальних правопорушень на 41,3 % та тяжких кримінальних правопорушень на 9,8 %.
Більш ніж удвічі зменшилося число вбивств (з 41 до 18). Кількість вчинених тяжких тілесних ушкоджень зменшилась з 52 до 31.
Зберігається тенденція до підвищення рівня розкриття кримінальних правопорушень, який є вищим від середнього показника по Україні та становить 42,6 % за остаточними результатами досудового розслідування (по державі - 33,9 %) та 46,6 % з числа розслідуваних у звітному періоді, у яких особам оголошено підозру (по державі - 37,6 %).

 

Крім того, упродовж І півріччя 2017 року у провадженні територіальних органів поліції перебувало 41 191 кримінальне провадження, з яких закінчено 17 045 (порівняно з І півріччям 2016 року - 12 528, що на 36,1 % більше). Збільшилась кількість скерованих до суду обвинувальних актів з 1 489 стосовно 1 679 осіб упродовж І півріччя 2016 року до 1 981 акту стосовно 2 196 осіб за аналогічний період звітного року, що на 33 % більше, ніж торік.

 

Ужиті скоординовані заходи, принципова позиція та наполегливість правоохоронців регіону сприяли скеруванню до суду обвинувальних актів у ряді актуальних резонансних кримінальних проваджень.
Проведено об’ємну та кропітку роботу у сфері боротьби з торгівлею людьми. Викрито та припинено діяльність міжнародного каналу по торгівлі людьми, організованого мешканкою міста Миколаєва, яка займалась вербування та переміщення громадянок України через Державний кордон України до Республіки Кіпр з використанням їх уразливого стану для подальшої сексуальної експлуатації.
У поточному році правоохоронцями виявлено 4 злочинних угрупування, котрі вчиняли кримінальні правопорушення загально-кримінальної спрямованості, за якими завершено досудове розслідування із скеруванням до суду 4 обвинувальних актів стосовно 15 осіб.
Саме узгодженість дій правоохоронних органів й сприяє результативній протидії злочинності на Миколаївщині.



Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2174