Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2017

Підліткова злочинність: як їй запобігти

                                                                  

Загальне зниження рівня життя, неблагополуччя сімей, які з втратою прибутку втрачають і моральні цінності, відсутність нормальних побутових умов – все це призводить до того, що діти вчиняють злочини.

У поточному році, за І півріччя, на Миколаївщині спостерігається деяке зростання рівня підліткової злочинності (з 84 до 119 злочинів).

Зросла кількість злочинів, учинених неповнолітніми у Заводському, Інгульському та Центральному районах міста Миколаєва, містах Вознесенську та Первомайську, Врадіївському та Кривоозерському районах.

Ріст злочинності серед неповнолітніх обумовлений не лише зростанням кількості учасників злочинів, а й тим, що деякі підлітки вчиняють по кілька правопорушень.

Найбільш поширеними злочинами серед неповнолітніх є крадіжки чужого майна.

Причини підліткової злочинності, як правило, це неналежний догляд батьків за дітьми, недостатня профілактична робота з боку працівників органів поліції, освіти, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тощо.

Дорослі покликані допомагати молоді розвиватись у позитивному напрямі, блокуючи напрямки, що мають яскраво виражений негативний характер.

Робота правоохоронних органів не дасть належного позитивного результату без індивідуальної роботи батьків або осіб, які їх замінюють, та належної організації дозвілля дітей.



Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2916