Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2017

Злагодженість дій правоохоронців Миколаївщини сприяла швидкому розкриттю нападу на заступника голови Єланецької РДА. Справу скеровано до суду

                                

Злагодженість дій правоохоронців Миколаївщини сприяла швидкому розкриттю та розслідуванню злочину щодо нападу на заступника голови Єланецької райдержадміністрації у березні 2017 року, що набуло значного суспільного резонансу.

Як вже повідомлялось раніше, у смт Єланець двоє мешканців міста Кропивницького, 1977 та 1984 р.н.,  погрожуючи насильством, викрали разом з автомобілем «Тоyота Land Сruiser Рrado» заступника голови Єланецької райдержадміністрації. Жінку довезли до території Кіровоградської області, де залишили в безлюдній місцевості за межами населених пунктів.

Окрім цього, зловмисники заволоділи її мобільними телефонами, банківською карткою та паспортом її доньки, який перебував в сумці потерпілої, а також вимагали від жінки 3 тисячі доларів США. 

 Завдяки належній координації роботи процесуального керівника та працівників поліції в найкоротші терміни винні особи були встановлені та затримані у місті  Кропивницький. Зловмисники планували продати автомобіль потерпілої, але зробити це швидко не змогли через відсутність можливості у короткий термін сфабрикувати документи на нього.

Один із нападників раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Їх дії кваліфіковані за  ч. 2 ст. 146,  ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 289,  ч. 2 ст. 186, ч. 1 та ч.3 ст. 357 КК України (викрадення людини, вимагання, незаконне заволодіння транспортним засобом, грабіж, викрадення документів та незаконне заволодіння паспортом).

Обвинувачені перебувають під вартою.

Обвинувальний акт скеровано до Арбузинського районного суду Миколаївської області, який вже призначив підготовче засідання у справі на 07.09.2017.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2855