Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2017

Юрій Луценко: кінцем ліквідації злочинного угруповання буде момент, коли ми ліквідуємо всіх його представників в органах влади: державної, місцевого самоврядування, а також інших відомствах і управліннях (ФОТО)

                           

У понеділок, 4 вересня 2017 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко, перебуваючи з робочим візитом на Миколаївщині, провів брифінг для засобів масової інформації, у ході  якого підвів підсумки по боротьбі зі злочинністю в регіоні.

Юрій Луценко відзначив позитивні результати по загальному рівню протидії злочинності в Миколаївській області. «Єдине, що викликає побоювання, - ситуація з квартирними крадіжками, проте ліквідація трьох груп злодіїв вселяє надію на поліпшення цього показника. Нормальна кропітка робота завжди дає бажаний результат, - додав Генеральний прокурор України. 

Також він підкреслив необхідність наведення порядку зі збором врожаю і заявив, в цій діяльності відчувається позитивні зміни по всій країні. «Фактично в цьому році ні в одній області не було гарячої точки і незаконного викрадення врожаю, як це було в 2015 і 2016 роках», -  зазначив Ю. Луценко.

Коментуючи останні затримання членів ОЗУ, Генеральний прокурор України анонсував «чистку» в органах влади Миколаївської області. "Я вважаю, що ситуація з організованими злочинними угрупованнями, які проникли в органи місцевої влади Миколаївської області, - загрозлива. Тут потрібна була людина, яка прийшла зі сторони, яка зможе покінчити з рекетом, погрозами вбивства і іншими тяжкими злочинами, які, на жаль, має тісні контакти у владних і силових структурах. Тарас Дунас зі своїми колегами, в першу чергу, заступником Степаном Божило, який особисто відповідав за операцію по знешкодженню організованих груп - впоралися з поставленим завданням ", - заявив Ю.Луценко.

За словами Генерального прокурора України, членам ОЗУ інкримінується ряд тяжких злочинів, а саме: незаконне заволодіння транспортним засобом,  незаконне позбавлення волі, вимагання, незаконне поводження зі зброєю, незаконне перевезення та збут наркотичних засобів, заволодіння майном підприємств шахрайським шляхом в особливо великих розмірах, підробка документів та використання завідомо підроблених документів, заволодіння частиною засновників підприємств шахрайським шляхом, шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.

«При цьому група мала налагоджені стійкі зв'язки з людьми в органах державної влади і місцевого самоврядування, а також зі злочинними співтовариствами в місцях позбавлення волі. Весь цей величезний букет насправді називається - організоване злочинне угруповання. Кінцем ліквідації злочинного угруповання буде момент, коли ми ліквідуємо всіх його представників в органах влади: державної, місцевого самоврядування, а також інших відомствах і управліннях, які розташовані в Миколаївській області та інших регіонах країни. Можливо, незабаром жителі Миколаївщини почують і про інші гучні затримання", - підкреслив Ю.Луценко.

Окрім того Юрій Луценко поставив ряд завдань, які необхідно вирішити до кінця року. Зокрема, про припинення незаконного використання земель рекреаційного призначення, повернення державного майна та державних коштів тощо.  

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2133