Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2017

Чоловікові, який влаштував стрілянину у Миколаєві, оголошено про підозру у замаху на вбивство (ФОТО)

                               

У вівторок, 5 вересня 2017 року, за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні беззаперечних доказів слідчим Інгульського відділу поліції повідомлено про підозру 53-річному місцевому мешканцю, який влаштував стрілянину в Інгульському районі м. Миколаєва, в результаті чого була поранена людина.

Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 2 ст.15, п.п. 1, 5, 7, 13 ч.2 ст.115 та ч.1 ст.263 КК України, тобто замах на умисне вбивство двох або більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство та незаконне поводження зі  зброєю.

 Нагадаємо, 4 вересня цього року, близько 16.40 год., біля в'їзду до головного входу заводу «Зоря-Машпроект», між підозрюваним, який керував автомобілем «Geely», та водієм автомобіля «ВАЗ-2110» сталася сутичка на дорозі. Щоб з'ясувати стосунки, водій та пасажир «ВАЗ-2110» почали переслідування і, наздогнавши зловмисника, вийшли з авто. Зловмисник одразу почав стріляти з пістолета і потрапив в одного з чоловіків, 31-річного жителя м.Миколаєва, після чого втік на своєму автомобілі.

З місця події було вилучено 8 гільз від пістолета «Макарова». У місті було введено в дію план «Перехват» та розпочаті пошуки зловмисника. Через декілька годин патрульні поліцейські його затримали на об'їзній дорозі поблизу готелю «Інгул» у с. Зайчевське. 

У салоні автомобіля «Geely» правоохоронці знайшли пістолет, вірогідно, той, з якого зловмисник стріляв, та 50 набоїв до нього.

Зловмисник був затриманий слідчим у порядку ст. 208 КПК. Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство та крадіжки.  

Прокуратурою підготовлено клопотання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

фото відділу комунікації Нацполіції в Миколаївській області

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 2741