Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2017

Завдяки прокуратурі Миколаївської області підлягає поверненню у власність держави майже 600 га земель лісового фонду вартістю 12 млн грн

                                                   

У четвер, 7 вересня 2017 року, Одеським апеляційним господарським судом підтверджено законність вимог прокуратури Миколаївської області  щодо повернення у розпорядження держави земельної ділянки лісогосподарського призначення площею майже 600 га вартістю 12 млн грн, яку незаконно було надано у користування товариству.

Установлено, що у 2013 та 2014 роках що колишнім керівником державного підприємства «Володимирівське лісове господарство» замість заліснення земель та збільшення державного лісового фонду, під виглядом договору про спільну діяльність фактично передано в оренду місцевому сільгоспвиробнику зазначену ділянку для ведення товарного сільського виробництва.

При цьому органом, уповноваженим на передачу зазначеної земельної ділянки у користування іншим особам для сільськогосподарських потреб є Кабінет Міністрів України, котрим згода на її передачу не надавалась.

Зважаючи на виявлені порушення,  прокуратурою області, за погодженням з Генеральною прокуратурою України, у червні 2017 року до господарського суду пред’явлено позов в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України про визнання недійсним на майбутнє зазначеного договору  та зобов’язання суб’єкту господарювання повернути цю землю у розпорядження держави, який був задоволений у повному обсязі.

Вказане забезпечить повернення державі особливо цінної земельної ділянки лісового фонду та можливість подальшого її використання виключно за цільовим призначенням.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2793