Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2017

За принципової позиції прокуратури скасовано незаконні судові рішення про виправдання особи за незаконне заволодіння транспортними засобами

                               

За принципового реагування прокуратури Миколаївської області Вищий Спеціалізований Суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ задовольнив касаційну скаргу державного обвинувача на ухвалу апеляційного суду, якою залишено в силі виправдувальний вирок за незаконне заволодіння транспортними засобами.

Органами досудового розслідування встановлено, що у червні 2014 року мешканець селища Казанка,  діючи за попередньою змовою з іншою особою, знаходячись на полі на території Казанківської сільської ради, незаконно заволодів двома тракторами МТЗ-82 з оприскувачем та бороною, які належали товариству з обмеженою відповідальністю «Агроальянс». У подальшому вказані трактори були вилучені під час проведення обшуку на території фермерського господарства обвинуваченого.

Вироком Новобузького районного суду Миколаївської області від 23.08.2016 обвинуваченого визнано невинуватим та виправдано за ч. 2 ст. 289 КК України за недоведеністю у вчиненні ним кримінального правопорушення. Ухвалою Апеляційного суду Миколаївської області вирок залишено без зміни.

Не погоджуючись із  висновками суду першої та апеляційної інстанції, проявляючи принциповість у відстоюванні своєї позиції державний обвинувач у вказаному провадженні підготував обґрунтовану та переконливу касаційну скаргу, яку ухвалою Вищого Спеціалізованого Суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17 серпня 2017 року задоволено, ухвалу Апеляційного суду Миколаївської області скасовано та  призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2420