Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2017

Третій квартал поспіль правоохоронці Миколаївщини працюють на успішний результат у протидії злочинності (ДІАГРАМИ)

                              

Три останні місяці виявилися досить насиченими для правоохоронців Миколаївщини, які своєю злагодженою роботою довели, що можуть працювати на успішний результат у протидії злочинності.

Дякуємо усім правоохоронцям – працівникам Нацполіції, управління Служби безпеки, патрульної поліції м. Миколаєва, фіскальної та прикордонної служби, прокуратури та іншим, а також громадськості за свій внесок у розкриття кримінальних правопорушень, затримання злочинців, викриття «корупціонерів», відновлення законності у земельній сфері тощо.  

Як результат – на території Миколаївщини рівень злочинності на 10 тисяч населення становить 120,8 проти 154,7 у порівнянні з минулим роком.

Зокрема, зменшилась кількість особливо тяжких кримінальних правопорушень на 49,2%, тяжких кримінальних правопорушень - на 11,9%. Зменшилося число вбивств з 47 до 26, з яких усі розкриті. Кількість  вчинених тяжких тілесних ушкоджень з 59 до 44.

 

 

Спостерігається вже третій квартал поспіль тенденція до зниження «вуличної злочинності» на 23,8 %.  На 45,8 % зменшилась кількість вчинення грабежів, на 28,2% - крадіжок.

Значного позитиву досягнуто при розкритті кримінальних правопорушень. За підсумками 8 місяців поточного року Миколаївщина займає 9 місце по розкриттю злочинів серед інших регіонів. Усі резонансі злочини, скоєні у цьому році, розкрито.

Так, при підтримці Генеральної прокуратури України результатом успішної взаємодії та тісної співпраці слідчих регіональної прокуратури, Служби безпеки України, Нацполіції, військової прокуратури стало затримання членів «кримінального угруповання», які підозрюються у скоєнні ряду тяжких злочинів таких як заволодіння бюджетними коштами, вимагання, рейдерство, погрози вбивством, шахрайство тощо. 

У ході чітко спланованої спецоперацій правоохоронцями  затримано трьох раніше судимих членів ще одного злочинного угруповання за вимагання 200 тис грн від мешканця м. Миколаєва.

Також, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно осіб так званої «банди Апті», які обвинувачуються у вчиненні замаху на умисне вбивство менеджера одного з приватних підприємств міста Миколаєва, у незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями.    

Правоохоронцями проведено об’ємну та кропітку роботу у сфері протидії торгівлі людьми. Зокрема, викрито та припинено діяльність міжнародного каналу по торгівлі людьми, організованого мешканкою міста Миколаєва, яка займалась вербування та переміщення громадянок України через Державний кордон України до Республіки Кіпр з використанням їх уразливого стану для подальшої сексуальної експлуатації.

Окрім того, правоохоронцями знешкоджена група шахраїв, яка використовувала підроблені паспорти громадян України, ліквідовано два підпільні цехи з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв та перекрито міжнародний канал контрабанди цигарок іноземного виробництва близько 4000 ящиків або 2 млн. пачок.

Правоохоронці показали результативну роботу й щодо протидії наркоторгівлі. Суттєво активізовано роботу по боротьбі з наркозлочинністю. Кількість викритих злочинів, пов’язаних із торгівлею та розповсюдженням наркотичних речовин зросла майже в 1,5 рази.

 

Зокрема, у червні вперше правоохоронці затримали фігурантів, які займалися «закладками» наркотиків у м. Миколаєві.  Продовжуючи послідовну роботу на цьому напрямку, вже на початку вересня викрито угруповання наркоторговців, яке займалось «закладками» психотропних речовин.

 

За кожною цифрою стоїть кропітка робота дільничного, патрульного поліцейського, оперативного працівника, слідчого, процесуального прокурора.

Такий показник у роботі тримаємо і надалі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2233