Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2017

Правоохоронцями задокументовано понад 80 кримінальних корупційних правопорушень (ДІАГРАМИ)

                                          

Злагоджена робота керівників правоохоронних органів – начальника Управління Служби Безпеки України в області Олексія Ляха, начальника ГУ Нацполіції в області Юрія Мороза, начальника управління захисту економіки Костянтина Малишева та начальника патрульної поліції м. Миколаєва Максима Ахрамєєва, по боротьбі зі злочинністю дає позитивні результати, завдяки чому суттєво покращилась робота щодо виявлення кримінальних правопорушень з ознаками корупції.

Так, органами досудового розслідування області розпочато 83 кримінальні провадження про вчинення корупційних злочинів, що майже в 4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. 

Зокрема, задокументовано факт одержання неправомірної вигоди завідувачем сектору оперативної роботи Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області в сумі 10 тис грн.; затримано на «гарячому» двох посадовців фіскальної служби – заступника начальника управління-начальника відділу та головного державного ревізора-інспектора, які вимагали та отримали від підприємця  4,5 тис грн. неправомірної вигод; затримано працівника одного з відділів ГУ ДСНС в області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 12 000 грн. від приватного підприємця за невжиття мір реагування та не притягнення до адміністративної відповідальності; затримано завідуючого приймального відділення Южноукраїнської міської лікарні, який очолює призовну комісію до військової служби, під час отримання неправомірної  вигоди у сумі 1500  доларів США; затримано голову Новоодеської районної ради під час отримання 45 тис грн. неправомірної вигоди.

У 28 кримінальних провадженнях завершено досудове розслідування та обвинувальні акти скеровані до суду.

Слідчими регіональної прокуратури поступово відновлюються  «корупційні справи» минулих років. Так, нещодавно одному з голів районного суду Миколаївської області, який вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 2000 доларів США за прийняття позитивного рішення у цивільній справі повідомлено про підозру.

Нагадаємо, що Миколаївщина займає перші місця серед  інших регіонів України по розкриттю злочинів минулих років. Робота в даному напрямку постійне триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2098