Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2017

Оголошенно вирок чотирьом «нелюдям», які закатували мешканця міста Очаків до смерті

                                     

Очаківським відділом Миколаївської місцевої прокуратури № 1 підтримано державне обвинувачення відносно чотирьох чоловіків, які викрали мешканця м. Очаків та заподіяли йому тілесні ушкодження не сумісні з життям.

Нагадаємо, у жовтні минулого року у м. Очаків, четверо місцевих мешканців, двоє з яких неодноразово судимі, за попередньою змовою, за місцем мешканця викрали потерпілого. Зловмисники, застосувавши силу, посадили чоловіка до багажника автомобіля, на якому приїхали, та повезли до будинку, розташованому в Очаківському районі. Там злочинці тривалий час катували викраденого чоловіка, чим завдали йому тяжкі тілесні ушкодження.

Завдяки злагодженим та скоординованим діям працівників прокуратури та Очаківського відділу поліції, через дві доби потерпілого було звільнено та доставлено до лікарні у непритомному стані з чисельними травмами, а злочинців затримано. Нажаль врятувати потерпілого не вдалося, від отриманих травм він помер.

У ході слідства встановлено, що мотивом такого жорстокого злочину була помста за нібито образу жінки.

Окрім того, у ході слідства встановлено, що один із підозрюваних причетний до скоєння ряду інших злочинів  на території Очаківського району - крадіжок та шахрайства. 

 У судовому засіданні вина всіх обвинувачених доведена в повному обсязі.
 
Відтак, суд, взявши до уваги всі докази вини вказаних осіб, ухвалив обвинувальний вирок,  згідно якого одного з обвинувачених за вчинення кримінальних правопорушень за ч.3  ст. 185, ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 121, ч.3 ст. 146 КК України засуджено до 10 років позбавлення волі. Іншого визнано винним у вчиненні злочину за ч.3 ст. 146, ч.2 ст. 121 КК України засуджено до 9 років позбавлення волі, ще двох фігурантів визнано винними  за ч.3 ст. 146 КК України до 5 років позбавлення волі, одного з яких на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком терміном на 3 роки.

 За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1
кількість переглядів: 2778