Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2017

Вознесенська місцева прокуратура вимагає повернення постійному користувачу земельну ділянку державної форми власності вартістю понад 600 тис грн

                            

Вознесенською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання земельної ділянки площею 24,2 га вартістю понад 600 тис грн.  у межах території Володимирівської сільської ради Доманівського району. 

Зазначена ділянка з 1994 року перебуває  у постійному користуванні Доманівського РНВК «Доманівська загальноосвітня школа І-111 ступенів №1 – Центр дитячої та юнацької творчості». У 2015 році керівником навчального закладу укладено договір про спільну діяльність з обробітку земельної ділянки з фізичною особою.

Як з’ясувала прокуратура, указаний договір укладено школою з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі. Разом з тим, як постійний користувач землі, навчальний заклад не наділений повноваженнями щодо передачі її в оренду. Крім того, внаслідок незаконних дій Доманівського РНВК, орендарем фактично змінено цільове призначення землі, яка стала використовуватися у комерційних цілях для товарного сільгоспвиробництва.

Реагуючи на порушення, Вознесенська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави про визнання недійсним договору про спільну діяльність та зобов’язання громадянина повернути навчальному закладу земельну ділянку.

Розгляд позову триває.

З метою захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин звертаємось до громадськості інформувати органи прокуратури про аналогічні випадки незаконного користування земельними ділянками закладів освіти.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2756