Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2017

Досвід працівників прокуратури Миколаївської області вкотре виявився цікавим для експертного середовища (ФОТО)

                    

Ті позитивні напрацювання працівників прокуратури області, про які неодноразово висвітлювалось у засобах масової інформації, знову не залишились поза увагою експертного середовища.

Зокрема, 12 жовтня 2017 року, працівники прокуратури Миколаївської області взяли участь у робочій зустрічі з питань напрацювання форм та методів співпраці державних правових  інститутів та громадськості з метою попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування в діяльності правоохоронних органів. 

Захід організований експертним центром з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», основна мета якого налагодження ефективної взаємодії регіональних осередків державних правозахисних інститутів та громадськості щодо попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування.

У зазначеному заході також беруть участь представники Управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури, Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, патрульної поліції, координаційного центру з надання правової допомоги, працівники прокуратури, а також представники громадськості з Миколаївської, Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей. 

Виступаючи перед учасниками зустрічі, заступник прокурора області Анатолій Жмура наголосив на необхідності підвищення ефективності співпраці усіх органів щодо попередження порушень прав людини у місцях несвободи та забезпечення якісного реагування на вказані порушення з метою поновлення порушених прав.

Разом з цим, з метою використання міжнародних стандартів медичної фіксації катувань у місцях несвободи, А. Жмурою звернуто увагу учасників зібрання на застосування норм та правил Стамбульського протоколу, який є посібником з питань ефективного розслідування фактів катувань та іншого жорстокого, нелюдського чи навіть такого, що принижує гідність, поводження або покарання, адже позбавлення в’язнів права на належне побутове забезпечення, своєчасну медичну допомогу може розцінюватись як методи катування.

Прокуратура Миколаївської області постійно висловлює свою підтримку позиції Генерального прокурора Юрія Луценка щодо необхідності передачі від Мінюсту до Міністерства охорони здоров’я функції надання медичної допомоги хворим в установах ДКВС.

У ході семінару заплановано розробити заходи задля оперативного реагування на факти порушення прав в’язнів у місцях несвободи, зокрема органів Національної поліції України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2859