Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2017

«Мажорство по-южноукраїнські»: стрілянина та опір працівникам поліції. Усім фігурантам справи обрано запобіжні заходи

                                                            

У засобах масової інформації та соціальних мережах викликала резонанс зухвала протиправна поведінка групи молодиків, які вночі 14 жовтня цього року біля нічного клубу міста Южноукраїнська вчинили стрілянину. Такі випадки трапляються із-за байдужості громадян, які постраждали від протиправних дій зловмисників та не довели у свій час справи до суду. Безкарність породжує нові злочини.

Прокуратура Миколаївської області, як і у «справі миколаївських мажорів», наполягатиме на справедливому покаранні усім фігурантам зазначеної справи.

Зокрема, у вівторок, 17 жовтня 2017 року, слідчим суддею Первомайського міськрайонного суду задоволено клопотання процесуального керівника та слідчого щодо обрання трьом підозрюваним у вчиненні хуліганських дій 14 жовтня 2017 року біля нічного клубу у м. Южноукраїнськ.

Так, одному із фігурантів справи, який безпосередньо влаштував стрілянину та поранив чоловіка, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, іншим двом, які вчинили опір працівникам поліції, - цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, 20-річний місцевий мешканець, відпочиваючи зі своїми друзями у розважальному закладі та перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, біля нічного клубу та супермаркету підійшов до незнайомої людини і безпричинно завдав тому удар кулаком в ніс.

З метою заспокоїти зловмисника та запобігти розвитку подальшого з'ясування відносин в конфліктну ситуацію втрутився перехожий, який почав робити йому зауваження з вимогою припинити хуліганські дії. На що правопорушник дістав з кишені своєї куртки травматичний пістолет і тричі вистрілив в громадянина. Дві кулі потрапили потерпілому в область живота, третя – в ногу.

Прибулі на місце злочину співробітники поліції затримали зловмисника та одягли наручники. В цей час підбігла група молодих людей, які взяли в коло двох співробітників поліції і відтіснили їх від затриманого та забрали пістолет. Після цього, група людей посадила його в автомобіль та правопорушники з місця події втекли в невідомому напрямку.

Однак, через деякий час правоохоронцями у порядку ст.208 КПК України троє зловмисники були затримані: правопорушник та двоє його друзів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст.296 та ч.2 ст.342 КК України (хуліганство вчинене із застосуванням вогнепальної зброї та опір працівникові правоохоронного органу). Розслідування триває.

За для забезпечення ефективного та неупередженого розслідування вказаних фактів, кримінальне провадження прокуратурою області передано до Первомайського відділу поліції під процесуальним керівництвом Первомайської місцевої прокуратури.

Первомайська місцева прокуратура звертається до громадян, які були свідками вказаних подій, або потерпіли від них, задля встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень звернутися до Южноукраїнського відділення поліції, за адресою: вул. Спортивна, 3, м. Южноукраїнськ, або за телефоном «102».


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 4183