Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2017

Повертаючись до зробленого - екс-меру Миколаєва О. Бердникову повідомлено про підозру у розкраданні 2,5 млн доларів США іноземних інвестицій

                         

Прокуратура Миколаївської області раніше вже повідомляла, що екс-мера м. Миколаєва О.Бердникова було визнано винним у заволодінні шахрайським шляхом та шляхом зловживання службовим становищем 2,5 млн.доларів США, які були громадянином республіки Південна Корея інвестовані у розвиток сільського господарства Миколаївської області, та засуджено до 8 років позбавлення волі.

Проте з процесуальних моментів щодо допиту потерпілого – громадянина республіки Південна Корея, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ  кримінальну справу направлено на додаткове розслідування.

Лише зараз, за наполегливої позиції прокуратури Миколаївської області вдалося допитати потерпілого у справі, який підтвердив, що екс-посадовець незаконно заволодів інвестиціями.

Зазначене стало підставою 25.10.2017 повідомити екс-меру О.Бердникову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:
- ч.4 ст.190 КК України –  заволодіння чужим майном, шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство),  вчинене в особливо великих розмірах.
- ч. 5 ст.191 КК України - заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах;
- ч. 3 ст. 209 КК України – фінансові  операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах;
- ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення,  тобто у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, іншому підроблені документів, яке спричинило тяжкі наслідки.

Вирішується питання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу.


 Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 2935