Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2017

Прокуратурою виявлено схему незаконного будівництва комерційних споруд на комунальних землях у м. Миколаєві

                               

Миколаївською місцевою прокуратурою №1 виявлено схему незаконної забудови семи орендованих земельних ділянок комунальної власності, розташованих в районі перехрестя вул. Оберегової та  пр. Героїв України у м. Миколаєві.

Прокуратура з’ясувала, що отримавши у грудні 2016 року в користування земельні ділянки загальною площею 180 кв. м грошовою оцінкою 365 тис. грн. для розміщення групи пересувних тимчасових споруд, товариство всупереч умов договорів про встановлення особистих строкових сервітутів та паспортів прив’язок цих споруд, самовільно, за відсутності будь-яких дозвільних документів, побудувало два капітальні об’єкти.

Миколаївською міською радою, як власником (розпорядником), та виконавчим комітетом, як стороною договорів про встановлення особистих строкових сервітутів, до цього часу самостійно не пред’явлено позов до суду, у зв’язку з чим неналежним чином здійснюється захист інтересів держави.Вищевикладене обумовлює підстави для здійснення органами прокуратури захисту в суді інтересів держави.

Відтак, з метою захисту інтересів територіальної громади місцевою прокуратурою  до товариства пред’явлено позов щодо дострокового розірвання семи договорів про встановлення особистих строкових сервітутів, повернення земельних ділянок у стан, який існував до порушень.


Наразі позов перебуває на розгляді в господарському суді Миколаївської області.
 
Прес-служба прокуратура Миколаївської області

кількість переглядів: 2768