Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2017

Спільні зусилля правоохоронців, органів влади та громадськості дали реальний результат (ДІАГРАМА)

                                    

Спільними зусиллями правоохоронних органів, органів державної влади та громадськості Миколаївщини досягнуто успішного результату у покращенні криміногенної ситуації у регіоні.

Вказаному сприяли проведені за ініціативою прокурора області Тараса Дунаса координаційні та міжвідомчі заходи, які були  підтримані начальником Управління Служби Безпеки України в області Олексієм Ляхом, начальником ГУ Нацполіції в області Юрієм Морозом та начальником патрульної поліції м. Миколаєва Максимом Ахрамєєвим.

Насамперед, це ефективна робота спецлінії «102», освітлення вулиць, встановлення камер відеоспостреження, розкриття злочинів за «гарячими слідами», активна співпраця з громадськими формуваннями, засобами масової інформації, проінформованість населення тощо.

Так, вже третій квартал поспіль рівень  розкриття кримінальних правопорушень в області тримається вище середньодержавного. Зокрема, упродовж 9-ти місяців 2017 року, завдяки кропіткій та наполегливій роботі, правоохоронців, досягнуто вищого рівня розкриття кримінальних правопорушень, ніж загалом у державі: 43,4% проти 35,9% за остаточними результатами досудового розслідування та 47,1% проти 38,8% за оголошенням особам про підозру.

Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення зменшився на 17,1 %.  Зокрема, зменшилась кількість особливо тяжких кримінальних правопорушень на 38,4% та тяжких кримінальних правопорушень на 11,4%.

Значно зменшилося число вбивств (з 50 до 30). Найбільше умисних вбивств (та замахів) вчинено у містах Миколаїв (11) та Первомайськ (3) та Веселинівському районі (3).

Відбулось зменшення кількості злочинів проти власності на 23,2%, з них: крадіжок на 24,7%, грабежів на 47,9%, шахрайств на 18,3% та вимагань на 39,1%.

Суттєво (на 32,4%, або з 553 до 732) покращилась ситуація з виявлення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, у сфері службової діяльності - на 47,7%.  

Активізовано роботу з виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми. Зокрема, у поточному році обліковано  6 таких злочинів, проти жодного за весь минулий рік, з яких 1 - скеровано до суду та ще у 1 - особі повідомлено про підозру.

Окрім того, другий квартал поспіль твердо тримаємо перші місця по Україні серед інших регіонів щодо розкриття злочинів минулих років.

Не зупиняємось в наполегливій роботі у боротьбі зі злочинністю у регіоні та розуміємо, що про заспокоєння говорити рано, якщо хоча б один злочин залишається нерозкритим, тому заповняємо, що надалі вживатимуться дієві заходи до розкриття всіх кримінальних правопорушень та перетворення Миколаївщини у безпечний регіон.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2304