Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2017

На захист інтересів держави Первомайською місцевою прокуратурою пред’явлено позов на суму 1,3 млн грн

                               

Первомайською місцевою прокуратурою з метою припинення порушення законодавства в сфері земельних відносин скеровано до суду цивільний позов про визнання недійсними свідоцтв про право на спадину за законом, на підставі яких фізична особа незаконно успадкувала право постійного користування земельними ділянками загальною площею майже 50 га вартістю 1,3 млн. грн.

Установлено, що у 1994-1995 роках Рябоконівською сільською радою жителю Арбузинського району на праві постійного користування надано зазначені земельні ділянки для ведення селянського (фермерського) господарства. Після його смерті у 2003 році  право постійного користування землею припинилось.

Незважаючи на припинення права постійного користування, дружина померлого у 2016 році за сприяння колишнього начальника відділу Держгеокадастру в Арбузинському районі, який в порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про Державний земельний кадастр» склав та видав завідомо неправдивий документ, а саме, витяг з Державного земельного кадастру про землеустрій, незаконно отримала свідоцтва про право на спадщину за законом та незаконно успадкувала право постійного користування вищевказаними земельними ділянками.

Реагуючи на грубі порушення законодавства, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.
 
Окрім того, за даним фактом зареєстровано кримінальне провадження щодо незаконних дій колишнього начальника відділу Держгеокадастру в Арбузинському районі за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України, судовий розгляд якого триває.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 3002