Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2017

За принципової позицї прокуратури Миколаївщини державі реально повернуто особливо цінні землі чорноморського узбережжя площею 1,5 га вартістю понад 7 млн гривень

                          

Прокуратурою Миколаївської області забезпечено повне виконання рішення Березанського районного суду, яким задоволено позовні вимоги першого заступника прокурора області про скасування правовстановлюючих документів на право власності та витребування у власність державі особливо цінної земельної ділянки державного лісового фонду площею 1,5 га вартістю понад 7 млн грн, розташованих в межах прибережної захисної смуги Чорного моря.

Установлено, що рішеннями Коблівської сільської ради незаконно відведено у приватну власність громадян землі, які відповідно до вимог законодавства мають перебувати у державній власності та призначені для задоволення рекреаційних потреб громадян.
  
У травні 2017 року прокуратура у судовому порядку домоглася визнання таких рішень незаконними та витребування ділянок у державну власність.

На сьогодні правовстановлюючі документи на землю скасовані, їх витребувано у власність держави, а державним реєстратором внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідні відомості.

Відтак за принципової позиції прокуратури особливо цінні земельні ділянки на чорноморському узбережжі повернуто законному власнику – державі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2619