Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2017

Прокурори Миколаївщини ефективно використовують надані повноваження у сфері охорони дітей та захисту їх прав

                                        

20 листопада – важлива віха у становленні прав дитини. Цього дня у 1954 році Генеральною Асамблеєю ООН проголошено Всесвітній день дитини,  у 1959 -  Генеральна Асамблея ООН ухвалила Декларацію прав дитини, а в 1989 –  Конвенцію про права дитини.

Прокурори Миколаївщини ефективно використовують надані повноваження у сфері охорони дітей та захисту їх прав.  Так, з початку року ювенальними прокурорами заявлено 24 позови на загальну суму понад  5,5 млн. грн., розпочато 6 кримінальних проваджень. Судами задоволено 14 позовів на суму майже 1,6 млн. грн. За прокурорського втручання поновлено права 126 дітей.

За принципової та наполегливої позиції прокуратури області реально повернуто у комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісний майновий комплекс дитячого оздоровчого табору вартістю 1,4 млн. грн.

Господарським судом Миколаївської області 16 листопада 2017 року за результатами розгляду позову керівника Первомайської місцевої прокуратури визнано недійсним договір про сумісне використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 7,7 га вартістю понад 200 тис грн, переданої у користування Кам’яномостівській ЗОШ Первомайського району, із зобов’язанням повернути її у державну власність.

Так, опрацювавши стан законності при використанні земельних ділянок, переданих у користування навчальним закладам, Первомайська місцева прокуратура встановила факт безпідставного використання зазначеної земельної ділянки після закінчення строку дії договору оренди землі.

Усупереч вимогам земельного законодавства загальноосвітній навчальний заклад після закінчення строку дії договору оренди землі, укладеного з Первомайською РДА, втративши право на користування спірною земельною ділянкою та не будучи ні її власником, ні користувачем, за договором про спільну діяльність незаконно передав земельну ділянку площею 7,3 га у користування фізичній особі – підприємцю для вирощування сільськогосподарської продукції.

Реагуючи на порушення, керівником місцевої прокуратури до суду заявлено відповідний позов, який задоволено у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2385