Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2017

У Миколаєві судитимуть організаторку міжнародного каналу постачання «живого товару»

                       

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 24-річної мешканки м. Миколаєва, яка організувала міжнародний канал постачання молодих жінок за кордон для сексуальної експлуатації.

У ході досудового розслідування встановлено, що місцева мешканка з метою досягнення свого злочинного наміру щодо переміщення жінок через кордон країни для сексуальної експлуатації, діючи за попередньою змовою з особами, які перебувають на території іноземної держави, підшукала на території обласного центру двох молодих дівчат зі складними життєвими ситуаціями. Після чого, під час особистих зустрічей, здійснивши їх вербування, шляхом запевнення вигідними умовами праці, досягла з ними домовленості про їх переміщення через кордон на територію Республіки Кіпр для надання сексуальних послуг.

У червні 2017 року її злочинна діяльність була припинена правоохоронцями.

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 149 та ч. 2 ст. 302 КК України (інша незаконна угода щодо людини, вербування, переміщення людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, втягнення особи в зайняття проституцією з використанням уразливого стану цієї особи, вчинені щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувачена знаходиться під вартою.

21 листопада 2017 року обвинувальний акт скеровано до Ленінського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Довідково: за вчинені злочини зловмисниці загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3313