Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2017

На Миколаївщині засуджено чергову групу автовикрадачів

                                               

Первомайською місцевою прокуратурою  в суді доведено провину трьох мешканців  м. Южноукраїнськ, віком від 21 до 29 років,  в незаконному заволодінні транспортними засобами та викраденні акумуляторних батарей з транспортних засобів на території м. Первомайська.

Злочинна діяльність зловмисників розпочалася в квітні 2017 року та тривала недовго.  З метою виконання своїх злочинних замислів молодики у темну пору доби приїжджали до міста Первомайськ. Шукали транспортні засоби, які перебували біля під’їздів багатоповерхових будинків, в та в подальшому шляхом буксирування викрадали транспортні засоби. Крім того, чоловіки знімали з автомобілів  акумуляторні батареї. При спробі викрадення автомобіля вони і були затримані правоохоронцями.

У ході досудового розслідування встановлено 4 епізоди їх злочинної діяльності.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст.15, ч.2 ст.289 КК України, як незакінчений замах на незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, за ч.2 ст.289 КК України, як незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, за ч.2 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена за попередньою змовою групою осіб.

До речі, двоє із зловмисників підозрюються у скоєнні аналогічних злочинів у м. Києві.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину зловмисників доведено у повному обсязі.

Первомайським міськрайонним судом підтримано позицію місцевої прокуратури – обвинувачених визнано винними у скоєнні злочинів та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців кожному.

Дякуємо правоохоронцям Первомайщини за реальний результат у подоланні «вуличної злочинності».

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2548