Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2017

Державного виконавця притягнуто до відповідальності за несвоєчасне повідомлення про отриману винагороду

                               

За інформацією регіональної прокуратури Управлінням захисту економіки в Миколаївській області складено протокол про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП, щодо посадовця Южноукраїнського міського відділу державної виконавчої служби.

Так, вказаній особі, як державному виконавцю, у травні поточного року нараховано винагороду у розмірі понад 140 тис.грн. за виконання виконавчих документів, однак, будучи суб’єктом декларування, після отримання доходу, у порушення вимог ч.2 ст.52 Закону України «Про запобігання корупції», нею не повідомлено своєчасно Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

Відповідно до вимог вищевказаного Закону, про суттєві зміни у майновому стані суб’єкт декларування зобов’язаний повідомити  Національне агентство з питань запобігання корупції шляхом подання відповідного повідомлення до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна.

За результатами розгляду зазначеного протоколу Южноукраїнським міським судом підтримано позицію прокурора, особу визнано винною та накладено на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 1700 грн.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2440