Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2017

Справу «мажора» з Южноукраїнська, який вчинив стрілянину та поранив перехожого, скеровано до суду

                              

Сьогодні, 26 грудня, Первомайською місцевою прокуратурою до Южноукраїнського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів резонансної справи, який вчинив стрілянину у м. Южноукраїнськ 14 жовтня цього року.  

Нагадаємо, 20-річний місцевий мешканець, відпочиваючи зі своїми друзями у розважальному закладі та перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, біля нічного клубу та супермаркету підійшов до незнайомої людини і безпричинно завдав тому удар кулаком в ніс.

З метою заспокоїти зловмисника та запобігти розвитку подальшого з'ясування відносин в конфліктну ситуацію втрутився перехожий, який почав робити йому зауваження з вимогою припинити хуліганські дії. На що правопорушник дістав з кишені своєї куртки травматичний пістолет і тричі вистрілив в громадянина. Дві кулі потрапили потерпілому в область живота, третя – в ногу.

Співробітники поліції, що прибули на місце злочину, затримали зловмисника та одягли кайданки. В цей час підбігла група молодих людей, які оточили двох працівників поліції, відтіснивши їх від затриманого та забрали у останнього пістолет. Після цього, група людей посадила його в автомобіль та правопорушники з місця події втекли в невідомому напрямку.

Дії зловмисника кваліфіковані за  ч. 1 ст. 125, ч. 4 ст. 296 КК України (умисне спричинення легких тілесних ушкоджень та хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень).

За вказані кримінальні правопорушення зловмиснику загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Дії інших фігурантів кваліфіковано за ч.2 ст.343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, якщо вони перешкоджали запобіганню злочину чи затриманню особи, яка його вчинила). Найближчим часом досудове розслідування у кримінальному провадженні буде завершено та скеровано до суду.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3040