Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2018

Прокуратура скерувала до суду справу стосовно екс-мера Миколаєва О. Бердникова, який підозрюється у розкраданні понад 10 млн гривень іноземних інвестицій

                                       

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими Слідчого управління Нацполіції в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього міського голови м. Миколаєва О. Бердникова, який обвинувачується у заволодінні понад 10 млн грн іноземних інвестицій, які були інвестовані громадянином республіки Південна Корея у розвиток сільського господарства Миколаївської області.

Установлено, що у період з вересня 2008 року по грудень 2012 року, екс-посадовець, будучи директором одного з підприємств, зловживаючи службовим становищем, заволодів грошовими коштами підприємства з іноземними інвестиціями на суму майже 9,5 млн грн та грошовими коштами громадянина Республіки Корея шляхом обману та зловживання його довірою у сумі майже 1 млн грн, чим спричинив матеріальну шкоду громадянину Республіки Корея на суму понад 10 млн грн, що склало 2,5 млн доларів США за даними курсу того часу.

Як вже повідомлялось раніше, О. Бердникова визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 8 років позбавлення волі. Проте з процесуальних моментів щодо допиту потерпілого – громадянина республіки Південна Корея, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ  кримінальну справу направлено на додаткове розслідування.

Лише завдяки наполегливій позиції прокуратури Миколаївської області вдалося допитати потерпілого у справі — громадянина Республіки Корея, який підтвердив, що екс-посадовець незаконно заволодів інвестиціями.

Дії колишнього міського голови кваліфіковано за ч.4 ст.190 КК України –  заволодіння чужим майном, шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство),  вчинене в особливо великих розмірах; ч. 5 ст.191 КК України - заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах;  ч. 3 ст. 209 КК України – фінансові  операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення,  тобто у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, іншому підроблені документів, яке спричинило тяжкі наслідки.

29 травня 2018 року обвинувальний акт затверджено та скеровано до Центрального районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2457