Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальність притягнуто колишнього співробітника Вознесенського районного відділу Управління Державної міграційної служби України

                          

8 травня 2019 року Вознесенською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч.1 ст.172-6 КУпАП, стосовно колишнього співробітника Вознесенського районного відділу Управління Державної міграційної служби України в Миколаївській області.

Так, особа, припинивши свою професійну діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, несвоєчасно подала декларацію після звільнення наступного за звітним роком, у якому було припинено таку діяльність, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».

Під час судового розгляду доведено, що зазначена особа мала реальну можливість подати своєчасно декларацію. При цьому поважних причин, які б могли вплинути на її подачу з порушенням термінів не виявлено.

За результатами розгляду зазначеного протоколу судом підтримано позицію прокурора, особу визнано винною та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Загалом, упродовж року за аналогічні правопорушення до відповідальності притягнуто 13 осіб.

Нагадуємо, що, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1598