Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2019

За принципової позиції прокуратури скасований незаконний виправдувальний вирок стосовно вітчима, який поглумився над падчеркою

                                

Миколаївським апеляційним судом підтримано обвинувальну позицію, викладену у апеляційній скарзі прокурора Братського відділу Первомайської місцевої прокуратури на вирок Арбузинського районного суду, яким виправдано жителя с. Соколівка Братського району у зґвалтуванні своєї падчерки. 

Досудовим розслідуванням встановлено та апеляційним судом підтверджено, що 30-річний раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів чоловік, перебуваючи в нічний час доби по місцю проживання та знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, із застосуванням фізичної сили вчинив статевий акт із семирічною падчерки.  

За результатами досудового слідства до суду скеровано обвинувальний акт стосовно ґвалтівника за ч. 4 ст. 152 КК України - зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, вчинене повторно, щодо малолітньої.

31 серпня 2018 року вироком Арбузинського районного суду збоченця виправдано на підставі п. 1 ч. 1 ст. 373 КПК України, у зв’язку на думку суду з недоведеністю вчинення кримінального правопорушення.

Не погодившись із прийнятим судом рішенням, та з метою захисту суспільства від небезпечної особи, прокурором Братського відділу місцевої прокуратури на вирок суду внесено апеляційну скаргу.

22 травня цього року рішенням Миколаївським апеляційним судом незаконний вирок Арбузинського районного суду скасовано, а кримінальне провадження направлено на новий судовий розгляд. 

Сподіваємось, що за наслідками нового розгляду буде забезпечено прийняття законного і обґрунтованого судового рішення, а винна особа понесе реальне покарання за свій злочин.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
 

 

кількість переглядів: 1625