Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

На Миколаївщині судитимуть представника підприємства за вчинення злочину у сфері охорони атмосферного повітря

                                              

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Миколаївської обласної затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інженера з охорони праці одного із маслопереробних підприємств за фактом забруднення атмосферного повітря (ст.241 КК України). 

За даними слідства, вказанаою особою внаслідок протиправних дій, які виразились у порушенні спеціальних правил та недотриманні законодавчих стандартів, створено небезпеку для довкілля та здоров’я шляхом перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в приземному шарі атмосфери.

Зазначені дії обвнуваченого призвели до перевищення гранично допустимих небезпечних речовин промислового походження, в результаті чого навколишньому природньому середовищу спричинено збитки на суму майже 300 тис грн.       

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП України в Миколаївської області 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 91