Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2015

За апеляцією прокуратури екс-мера міста Миколаєва засуджено до 8 років позбавлення волі

                                          

5 лютого 2015 року за апеляцією прокурора прокуратури Центрального району м. Миколаєва апеляційний суд Миколаївської області визнав винним колишнього мера м. Миколаєва О. Бердникова у розкраданні понад 2,5 млн дол США іноземних інвестицій та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна та позбавив його права займати керівні посади строком на 3 роки.

Так, вироком Центрального районного суду м. Миколаєва екс-мера міста було визнано винним у розкраданні іноземних інвестицій в особливо великих розмірах та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років з відстрочкою виконання вироку на два роки. Окрім цього, його зобов’язано відшкодувати привласнені кошти та компенсувати потерпілій стороні 2 млн грн матеріальної і моральної шкоди.

У зв’язку з м’якістю призначеного покарання прокуратурою району подано апеляційну скаргу, яку задоволено частково. Не погодившись з таким рішення прокурор звернувся із касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду України.

За касаційною скаргою прокуратури Вищим спеціалізованим судом України ухвалу апеляційного суду Миколаївської області відносно екс-мера скасовано, а справу направлено на новий апеляційний розгляд, який задовольнив апеляцію прокуратури.

Нагадаємо, у 2008 році громадянин республіки Південна Корея інвестував у розвиток сільського господарства Миколаївської області понад 2,5 млн дол США, які шахрайським шляхом були привласненні екс-мером міста Миколаєва О.Бердниковим.


  Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2826