Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2015

Прокуратура повідомила про підозру лікарям пологового будинку, через непрофесійність яких померла породілля

                                                                                                                 

Прокуратурою Миколаївської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками одного із пологових будинків м. Миколаєва, що спричинило смерть породіллі.

Трагедія сталася в одному із пологових будинків міста Миколаєва. Після народження дитини у породіллі погіршився стан здоров’я. 

Проте, медиками своєчасно не було забезпечено та організовано направлення її для подальшого обстеження і лікування у спеціалізоване кардіологічне відділення. За кілька днів після народження дитини молода матір померла.

Згідно з висновками комісійної судово-медичної експертизи встановлено, що обрана лікарська тактика надання допомоги породіллі була необґрунтована, її смерть можливо було попередити. 

На даний час повідомлено про підозру лікарю та завідувачу відділення медичної установи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх медичних працівників, причетних до скоєння кримінального правопорушення.


  Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 3047