Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2016

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишніх правоохоронців у перевищенні службових повноважень

                                                                

Слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування та 30.08.2016 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох колишніх працівників Березанського районного відділу УМВС України в Миколаївській області, які обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, що спричинило тілесні ушкодження потерпілого (ч.2 ст.365 КК України).
   
Досудовим розслідуванням встановлено, що у ніч на 30 березня минулого року два правоохоронці, застосовуючи насильство і перевищуючи службові повноваження, доставили до райвідділу громадянина для оформлення адміністративних матеріалів щодо вчинення ним хуліганства. Там вони та третій працівник райвідділу продовжили застосування насильства до потерпілого, спричинивши йому тілесні ушкодження.
   
Складність розслідування зумовлена вчиненням злочину без очевидців, необхідністю встановлення свідків, які бачили потерпілого безпосередньо перед доставленням до райвідділу та після виходу з нього. Значний час витрачено на проведення 3 судово – медичних експертиз, комп’ютерної експертизи та експертизи аудіо відеозапису. Крім того підозрювані не визнаючи провини, 2 місяці зволікали з ознайомленням з матеріалами досудового розслідування, заявляли численні клопотання.

Під час розслідування підозрювані звільнені з органів внутрішніх справ.
Довідково: санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3181