Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2016

Розпочата слідчими прокуратури області боротьба з незаконним гральним бізнесом на Миколаївщині продовжується (ФОТО)

                              

Як вже повідомлялось слідчими прокуратури Миколаївської області спільно з поліцією ще у вересні 2016 року розпочато реальну боротьбу з незаконним зайняттям гральним бізнесом на теренах регіону.

Саме тоді слідчими прокуратури було зроблено перші кроки - у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного зайняття гральним бізнесом (ч. 1 ст. 203-2 КК України) проведено 14 санкціонованих судом обшуків за адресами надання послуг у сфері грального бізнесу, розташованих у місті Миколаєві, в ході яких вилучено понад 100 одиниць комп’ютерного обладнання, документи, чорнові записи та інше майно.

Отриману інформацію було використано для проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, а саме санкціонованого судом зняття інформації з каналів зв’язку, встановлення спостереження аудіо та відеоконтролю з метою документування незаконної діяльності, для отримання даних щодо організаторів та виконавців незаконного грального бізнесу.

Як результат, на даний час правоохоронцями проводяться обшуки у 26 нелегальних гральних закладах області, які під виглядом розповсюдження державних лотерей та функціонування інтернет-кафе надавали відвідувачам послуги з використанням гральних автоматів та комп’ютерної техніки з можливістю отримання виграшів.

У результаті вже проведених обшуків виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі більш ніж 50 тис. грн., близько 70 одиниць комп’ютерної техніки, інше обладнання, що можуть свідчити про протиправну діяльність.

Обшуки тривають.

Досудове розслідування по цій справі передано до слідчого управління Нацполіції області, де створено группу з числа досвідчених працівників.

Хід розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2867