Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2017

Прокуратурою завершено розслідування щодо голови РДА, який підозрюється у вчиненні ряду службових злочинів

                                          

Слідчим відділом прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно одного з голів районної державної адміністрації Миколаївщини, депутата районної ради, який підозрюється у підбурюванні службової особи до службового підроблення, використання підробленого документа та заволодіння грошовими коштами шахрайським шляхом.

Так, 10.03.2016 вироком суду лікаря-терапевта районної лікарні визнано винним у службовому підробленні офіційних документів, які обґрунтовують тимчасову непрацездатність (ч. 1 ст.366 КК України), та притягнуто до кримінальної відповідальності. У ході розслідування з’ясовано, що саме голова РДА, діючи навмисно, підбурював лікаря до підроблення документів, та в подальшому використовував ці документи.

З урахуванням достатніх доказів для підозри особи, 13.12.2016 за дорученням прокурора Миколаївської області, відповідно до вимог чинного законодавства, посадовцю вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України. (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, шахрайство, службове підроблення).

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

30 грудня 2016 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 2461