Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2017

Прокуратура вимагає від орендаря повернення 14 га сільгоспугідь у державну власність

                         

Органи прокуратури Миколаївської області продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.

В межах реалізації представницьких повноважень, Вознесенською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні сільгоспугідь загальною площею 14 га на території Кандибинської сільської ради Новоодеського району.

Зокрема, ще у 1993 році фізичній особі надано в постійне користування земельну ділянку для ведення селянського (фермерського) господарства. У подальшому громадянином зареєстровано фермерське господарство, яке з 2012 року господарську діяльність не здійснювало, не подавало податкову звітність та орендні платежі не сплачувало, внаслідок цього бюджет недоотримував відповідні кошти.

Окрім того, земельна ділянка фактично не використовувалась, поросла бур’янами та чагарниками, що призвело до її занедбання та погіршення стану.

Відповідно до вимог Земельного кодексу України вказані обставини є підставою для припинення права постійного користування земельною ділянкою.

З метою усунення порушень, Вознесенською місцевою прокуратурою до суду 04.05.2017 скеровано позовну заяву про припинення права постійного користування та повернення у розпорядження держави земельної ділянки вартістю понад 320 тис. грн.

Звертаємось до громадського активу області та небайдужих громадян при отриманні інформації або безпосереднього виявлення фактів незаконного використання земель невідкладно повідомляти підрозділи правоохоронних органів з метою протидії цього негативного явища та вжиття заходів, спрямованих на встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2676