Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2017

В’язня, який спричинив тілесні ушкодження не сумісні з життям іншому засудженому, поміщено у СІЗО

                                                  

Як вже повідомлялось, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть одному із засуджених Ольшанської виправної колонії (ч.2 ст.121 КК України).

У вказаному кримінальному провадженні існував істотний ризик, що винна особа уникне правосуддя, оскільки строк відбування покарання за попередній злочин спливав 20 травня цього року та, відповідно до вимог Кримінально-виконавчого Кодексу України, засуджений повинен був бути звільнений з місць несвободи вже сьогодні.

У зв’язку з чим, завдяки належному процесуальному керівництву досудовим розслідуванням, працівниками місцевої прокуратури забезпечено проведення виїзного засідання суду в Ольшанській виправній колонії №53.

У ході засідання головою Миколаївського районного суду заслухано доводи прокурорів про необхідність термінового обрання відносно винної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Суд підтримав позицію обвинувачення, констатувавши,  що прокурорами повністю доведено наявність ризиків, що перебуваючи на волі підозрюваний матиме змогу переховуватись від органів досудового розслідування, вчинити новий злочин та перешкоджати досудовому розслідуванню, та прийнято рішення про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Наразі підозрюваний знаходиться у Миколаївському слідчому ізоляторі.
 

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 2335