Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2017

У той час як прокуратура реабілітує безневинно засуджених до смерті жертв комуністичного режиму, хтось ностальгує за цим режимом

                                              

Прокуратура безкомпромісно відреагувала та реагуватиме на порушення законодавства про засудження комуністичного та нацистських режимів в Україні.

 Так, у зв`язку з прийняттям 25.05.2017 Баштанською міською радою рішення щодо повернення старих назв низці вулиць у місті Баштанка, які раніше були перейменовані у процесі декомунізації, зареєстровано кримінальне провадження, а рішення міської ради оскаржено до суду із клопотанням про зупинення його дії.

Зокрема, всупереч встановлених законодавством положенням, Баштанська міська рада повернула низці вулиць міста Баштанка назви, які були заборонені Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки", в тому числі перейменувавши вулицю Героїв Небесної Сотні.

Такі дії містять ознаки злочину, відповідальність за який передбачена частиною 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, вчинені особою, яка є представником влади.

Вважаємо, що зазначене рішення Баштанської міської ради є очевидно протиправним та застерігаємо представників інших органів місцевого самоврядування від подібних дій.

А тим хто сумнівається в ницості голодоморів, розстрільних трійок, радянських концентраційних таборів та заперечує вагомість подвигу Героїв Небесної Сотні радимо перейнятися посланням  Т.Шевченка «І мертвим і живим і ненародженим…» - «…Схаменіться, недолюди. Діти юродиві!... Суд буде!»

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 
кількість переглядів: 5581