Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2017

На Миколаївщині правоохоронцями затримано чергову групу «закладчиків наркотиків», які діяли через Інтернет-банкінг (ФОТО)

                                                   

Незважаючи на весь скептицизм та іронію в бік правоохоронців, нами доведено професійність та ефективну взаємодію у протидії злочинності.

Зокрема, сьогодні вночі у місті Первомайськ під процесуальним супровідом прокуратури Миколаївськохї області, співробітниками  управління карного розшуку спільно зі слідчим управлінням ГУНП в області затримано чергову группу зловмисників, які налагодили систематичне постачання «клієнтам» наркотиків на території Миколаївщини шляхом безконтактного збуту – «закладок».

Організатором угруповання була 37-річна мешканка Кіровоградської області, яка залучила до свого «бізнесу» ще чотирьох мешканців цієї області віком від 28 до 40 років, на кожного з них вона розподілила відповідні обовязки.

Зловмисники чітко відпрацювали схему. Наркодилери ховали "зілля" на вулицях населених пунктів та кладовищ на території області. Після чого замовнику поступало повідомлення  про переказ на банківську карту грошей за «товар». Після отримання повідомлення з Інтернет-банкінгу про надходження коштів наркозалежним особам повідомлялось про місце схованки, звідки він доставав «наркотики».   
 
Правоохоронці упродовж  тривалого часу проводили комплекс заходів, спрямованих на документування злочинної діяльності наркозбувальників.

У ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників виявлено та вилучено близько 5000 мл особливо небезпечної речовини, а саме - ацетильованого опію, що за цінами чорного ринку становить понад 750 тисяч гривень.

Окрім цього, правоохоронцями встановлено 25 схованок, в яких злочинці зберігали наркотичні засоби для подальшого збуту. Разом з тим, правоохоронці вилучили і банківські картки, куди зловмисникам надходили грошові кошти від замовників за наркотичні засоби.

Організаторку та чотирьох членів угруповання затримано у порядку ст. 208 КПК України.

З урахуванням зібраних доказів зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Тривають слідчі дії. Робота на данному напрямку триває.

Правоохоронці Миколаївщини розраховують на підтримку кожного небайдужого громадянина та звертаємось з проханням повідомляти правоохоронним органам та органам місцевого самоврядування про факти розміщення реклами наркотичних засобів та про факти закладання наркотиків. Тільки разом можна вирішити цю соціальну проблему - наркоманія.
 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2677