Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2017

Безпека, захист, порядок та спокій на вулицях залежить від небайдужості та активної громадянської позиції

                              

У п’ятницю, 13 жовтня 2017 року, за дорученням прокурора Миколаївської області Т.Дунаса, керівник Первомайської місцевої прокуратури Сергій Залуцький  провів міжвідомчу нараду керівників правоохоронних органів міст Первомайська та Южноукраїнська, Арбузинського, Братського, Врадіївського, Кривоозерського та Первомайського районів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських формувань.

На нараді обговорено питання посилення протидії злочинам, насамперед проти власності та вчинених у громадських місцях, а також взаємодія правоохоронних органів та громадських формувань у боротьбі із злочинністю.

У доповіді про стан законності та криміногенної ситуації на територіях, які підпадають під юрисдикцію місцевої прокуратури, Сергій Залуцький  зазначив, що завдяки спільним діям правоохоронних органів цьогоріч вдалося позитивно вплинути на стабілізацію криміногенної обстановки. Зокрема, зменшилась кількість облікованих особливо тяжких кримінальних правопорушень з 90 до 48.

Менше вчинялося злочинів проти життя та здоров’я людей – 252 проти 399 у минулому році, умисних вбивств - 6 проти 10, грабежів – 56 (2016 р. – 87), порушень правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами – 40 проти 84 за аналогічний період минулого року.

Проте залишається актуальним питання протидії злочинам проти власності, у сфері обігу наркотичних засобів, а також вчиненню кримінальних правопорушень особами, які їх раніше вчиняли.

Також на нараді акцентовано увагу на реальній участі громадських формувань у протидії злочинності та охороні громадського порядку та їх взаємодії з правоохоронними органами. Для прикладу, на території яка знаходиться під юрисдикцією Первомайської місцевої прокуратури створено і діють загалом 19 громадських формування з охорони громадського порядку із  загальною кількістю 600 осіб, які мають понад 200 одиниць зброї.

Керівником місцевої прокуратури ініційовано проведення органами поліції перевірок щодо законності реєстрації формувань відповідно до змін у чинному законодавстві. За результатами цього буде вирішено питання щодо доцільності їх існування, видачі дозволів та продовження їх строку дії на пристрої для відстрілу гумових куль учасниками формувань.

Від правоохоронців та керівників громадських формувань заслухано пропозиції щодо спільних заходів, направлених на протидію злочинності в регіоні. Обговорено стан злочинності у регіоні, за результатами чого прийняті додаткові заходи спрямовані на підвищення ефективності боротьби з окремими видами злочинів та загальні питання підвищення авторитету правоохоронних органів у цілому.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 2631