Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2017

Завдяки прокуратурі Миколаївщини скасовано незаконне рішення про передачу у приватну власність елеватора вартістю майже 700 тис грн

                      

У середу, 25 жовтня 2017 року, господарським судом Миколаївської області задоволено черговий позов прокуратури області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, погоджений з Генеральною прокуратурою України, про скасування незаконного рішення Миколаївської міської ради та свідоцтв про право власності на державне майно – об’єкти нерухомості Миколаївського портового елеватора балансовою вартістю майже 700 тис грн.

Підставою звернення з відповідним позовом до суду стало виявлення факту безпідставного оформлення Миколаївською міською радою у 2011 році права приватної власності на цілісний майновий комплекс елеватору за публічним акціонерним товариством «Державна продовольчо-зернова корпорація України», яке у подальшому отримало свідоцтва про право власності на відповідні об’єкти нерухомості державної власності.

Зокрема, набуття права власності відбулось у порушення вимог законодавства у сфері приватизації та за відсутності рішення власника про зміну правового режиму такого майна, наслідком чого стала передача майна Миколаївського портового елеватору з державної у приватну власність.

Суд, підтримавши позицію прокуратури, скасував незаконні рішення органу місцевого самоврядування та свідоцтва про право власності на зазначене майно.

Загалом, упродовж поточного року судом задоволено позови прокуратури щодо об’єктів нерухомості елеваторів області загальною вартістю понад 4 млн. грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2915