Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2017

Прокурори перевірили додержання Європейських стандартів тримання ув’язнених у Вознесенській виправній колонії

                          

Питання додержання законів та прав в’язнів, запобігання та протидія катуванню й іншому жорстокому поводженню з ними перебувають на постійному контролі керівництва регіональної прокуратури.

Так, упродовж  поточного року, в ході реалізації повноважень, наданих статтею 26 Закону України «Про прокуратуру», Вознесенською місцевою прокуратурою проведено низку перевірок додержання Європейських стандартів тримання ув’язнених в місцях позбавлення волі, національного кримінально-виконавчого законодавства в діяльності Вознесенської виправної колонії № 72.

За результатами перевірок прокуратурою вживалися заходи реагування на виявлені порушення у діяльності вказаної установи виконання покарань.

Зокрема, у вказівках прокуратури неодноразово зверталася увага керівництва установи на необхідність додержання конституційних прав в’язнів на належні умови праці засуджених, їх матеріально-побутового забезпечення, надання медичних послуг, короткострокових виїздів за межі установи тощо.

Загалом за результатами проведених перевірок у вказаній установі внесено 16 документів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 32 службові особи, звільнено з приміщення камерного типу 1 незаконно утримуваного засудженого, поновлені права 2 засуджених на медичне забезпечення, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).

Довідково: Вознесенська виправна колонія № 72 є колонією середнього рівня безпеки для чоловіків, які вперше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Наразі в установі тримається 320 в’язнів.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2686