Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2017

Досвід працівників прокуратури Миколаївщини вкотре виявився цікавим та позитивним для європейських експертів (ФОТО)

                                         

Як вже повідомлялось раніше, прокуратура Миколаївської області у п’ятірці регіональних прокуратур, досвід яких виявився цікавим та позитивним для європейських експертів, які неодноразово запрошують працівників прокуратури до активної участі у міжнародних заходах.

Зокрема, за запрошенням Консультативної місії Європейського Союзу в України п’ять працівників прокуратури Миколаївщини взяли активну участь у заключній міжнародній конференції в рамках проекту «Інституційна реформа прокуратури», яка проходить 20-22 листопада поточного року у м. Києві. 

Участь у заході взяли Генеральний прокурор Юрій Луценко, працівники управління впровадження практики Європейського суду з прав людини і співробітництва з проектами Ради Європи та Європейського Союзу Генеральної прокуратури України, прокурори регіональних та місцевих прокуратур, науковці, а також іноземні фахівці.

Прокуратуру Миколаївщини представляють начальник управління нагляду у кримінальному провадженні Андрій Сваток, прокурор відділу підтримання державного обвинувачення в суді Дмитро Кучеренко, заступник керівника Первомайської місцевої прокуратури Володимир Мельничук, начальник Миколаївського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1  Максим Митрофанов та начальник Єланецького відділу Вознесенської місцевої прокуратури Євген Калашніков.

У ході конференції обговорено основні проблемні питання застосування слідчими та прокурорами норм чинного Кримінального процесуального кодексу України.

Юрій Луценко акцентував увагу учасників конференції на необхідності внесення поправок  до близько ста статей для спрощення роботи слідчих і прокурорів. За словами Генпрокурора, існує необхідність удосконалення норм щодо підготовки до досудового розслідування, також необхідно мінімізувати виклики підозрюваних на допит за допомогою відеоконференцій, надати прокурорам повноваження призначати іншого слідчого у разі невиконання попереднім передписань прокурора, спростити процедуру доступу до речей і документів на стадії досудового слідства тощо.

У свою чергу працівники прокуратури області поділились досвідом практичного застосування Кримінального процесуального кодексу України та проблемними питаннями, які при цьому виникають.

За результатами заходу учасниками наголошено на доцільності внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, які дозволять більш ефективно здійснювати досудове розслідування кримінальних проваджень у розумні строки.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року за ініціативою керівництва прокуратури області іноземними експертами проведено спільний круглий стіл, на якому обговорено законодавчі проблеми застосування кримінального процесуального законодавства задля подальшого внесення пропозицій для його удосконалення. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2193