Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2017

Працівниками прокуратури області вперше забезпечено участь у розгляді судом протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, складеного НАЗК

                                                    

У вівторок, 21 листопада 2017 року, за результатами судового розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, складеного уповноваженою особою Національного агентства   з питань запобігання корупції, посадову особу Головного управління Держпродспоживслужби в області визнано винною у порушенні вимог антикорупційного законодавства за  ч. 1 ст. 172-7 КУпАП.

За обставинами справи, у січні 2017 року посадовець, виконуючи обов’язки керівника управління Держпродспоживслужби в м. Миколаєві, не повідомив про наявний у нього реальний конфлікт інтересів та  прийняв рішення про видачу документу дозвільного характеру (експлуатаційного дозволу) своєму братові - фізичній особі - підприємцю, чим порушив обмеження щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Ураховуючи те, що на момент розгляду справи судом строк притягнення посадовця до адміністративної відповідальності за вказані дії закінчився, прокуратурою області внесено подання в порядку ч.  3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» до ГУ Держпродспоживслужби в області щодо встановлення причин та умови, що сприяли вчиненню зазначеного правопорушення та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2582