Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

Винуватця смертельного ДТП притягнуто до кримінальної відповідальності

                             

11 квітня 2019 року Доманівським районним судом визнано винним 19-річного юнака, який у вересні минулого року у с. Володимирівка Доманівського району скоїв наїзд на 44-річного місцевого жителя, та після наїзду з місця пригоди зник. Потерпілий від отриманих травм через дев’ять днів помер в лікарні.

У ході судового розгляду обвинувачений у повному обсязі визнав свою провину, щиро розкаявся, відшкодував родичам потерпілого завдані злочином збитки. Крім того, під час перебування загиблого в лікарні надавав матеріальну допомогу на лікування, що в сукупності з іншими пом’якшуючими обставинами (вчинення злочину вперше, молодий вік, позитивні характеристики, наявність постійного місця роботи та навчання тощо), дало змогу суду дійти до висновку, що винний може відбувати покарання без ізоляції від суспільства. Крім того, потерпілі підтвердили, що не мають претензій до нього.

Відтак, вироком суду водія визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.286 та ч.3 ст.135 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, та завідоме залишення без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, якщо той хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть особи) та призначено за сукупністю злочинів покарання у виді 5 років позбавлення волі з призначенням додаткового покарання у виді позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

На підставі ст.75 КК України засудженого звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком в 3 роки та з покладенням обов’язків, визначених статтею 76 КК України, а саме: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1423